Sedasyon ve Genel Anestezi

Çocuklarda Genel Anestezi Veya Sedasyon Altında Diş Tedavileri

[toc]

Çocuklarda Genel Anestezi Veya Sedasyon Altında Diş Tedavileri

Genelde çocuklarda diş tedavileri alışılagelmiş şekilde kliniklerde yapılabilmektedir.  Çeşitli davranış yönetim teknikleri kullanılarak hasta ve ebeveyniyle uyumlu bir iletişim sağlanıp sadece lokal anestezi (ilgili dişin uyuşturulması) kullanımı ile birçok çocuk hastanın anksiyete (kaygı), korku ve ağrıları kontrol altına alınabilmektedir.

Peki Çocuğunuz Uyumsuz, Diş Tedavisi Asla Yaptırmak İstemiyor, Korkuyor, Engelli (Fiziksel Veya Mental Olarak) Ve Kinikte Normal Şartlar Altında Tedavi Yaptıramıyorsa Ne Yapmalıyız?

Genç hastalarda esas amaç anksiyete ve ağrıyı tamamen ortadan kaldırmaktır. Klinik şartlarında yapılamıyorsa genel anestezi yada sedasyon altında tedavi yaptırmak diğer bir seçenektir.

Genel Anestezi Ve Sedasyon Arasındaki Fark Nedir?

Sedasyon minimal-orta dereceli ve derin sedasyon olarak ikiye ayrılır. Minimal-orta dereceli sedasyon hastanın bilincinin, hava yolunun bağımsız ve devamlı açık olacak şekilde baskılanmasıdır. Hasta bazı fiziksel uyaranlara tepki verebilir. örneğin; gözlerini aç- kapat gibi komutlara tepki verebilir. Lokal anestezi gibi acı veren olayları hissedebilir, ağlama yada irkilme refleksleri ortaya çıkabilir.

Derin sedasyon hastanın kolay kolay uyarılamayacağı, kontrollü bir şekilde baskılanmış bilinçsizlik düzeyinin artırılmasıdır. Başka bir deyişle hastanın kendi kendine nefes alıp verebilme, fiziksel uyarana veya sesli komutlara cevap verebilme gibi yetenekleri kısmi olarak yada tamamen ortadan kalkmıştır.

Genel anestezi de ise sedasyonun aksine bağımsız olarak nefes alıp verebilme, sesli yada fiziksel komutlara cevap verebilme gibi koruyucu yetenekler tamamen ortadan kalkmıştır. tam bir şuursuzluk hali olarak nitelendirilebilir.

Sadece çocuklar için mi tercih edilir asla. Dental fobiye sahip olan yetişkin hastalar içinde uygulanabilecek  bir yöntemdir. Özellikle yetişkinlerde sedasyon altında diş çekimi yapmak yaygın bir uygulamadır. Bu yöntemler hasta konforunu ve yapılan tedavinin kalitesini artırmaktadır. Çocuğunuz için uygulaması kolay olan bu yöntemleri korkuya kapılıp göz ardı etmeyin lütfen. Her şey çocuklarımızın sağlığı ve mutlu gülüşleri için.

Genel Anestezi / Sedasyon Nasıl Uygulanıyor?

Hastanın tedaviden önce en az 6 saatlik açlık halinin olması gerekmektedir. Anestezi uzmanı tarafından damar yolu açılan hastaya ilaç verilerek uyku hali sağlanır.

Genel Anestezi / Sedasyon Ücretleri Ne Kadardır?

Sedasyon işlemi anestezi uzmanı tarafından ameliyathane şartlarında yapılmalıdır. Bu işlem sabit ücret dışında fiyatlandırma yapılacak diş sayısına ve işleme göre belirlenmektedir.

Sedasyonla Tek Seferde Diş Tedavileri Bitirilebiliyor Mu?

Genel anestezi /sedasyon altında diş tedavileri tek seansta bitirilebilecek şekilde planlanır.

Sedasyon / Genel Anestezi Tehlikeli Midir?

Sedasyon ve genel anestezi tıbbın birçok alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Uygun şartlarda ve anestezi uzmanı tarafından gerekli önlemlerin alındığı zaman sedasyon veya genel anesteziden korkmaya gerek yoktur.

Sedasyon / Genel Anestezi İle Hangi İşlemler Yapılabilmektedir?

Sedasyonla diş çekimi, dolgu, kanal tedavisi, implant her türlü diş tedavileri anestezi altında yapılmaktadır.

Genel Anestezi / Sedasyon Sadece Çocuklarda Mı Uygulanmaktadır?

Sadece çocuklar için değil aynı zamanda diş hekimi korkusuna sahip olan yetişkin hastalar içinde uygulanabilecek  bir yöntemdir. Özellikle yetişkinlerde sedasyon altında diş çekimi yapmak yaygın bir uygulamadır. Bu yöntemler hasta konforunu ve yapılan tedavinin kalitesini artırmaktadır.

Kocaeli Genel Anestezi ve Sedasyon ile Uyutularak Diş Tedavileri ve Diş Çekimi
İzmit Sedasyon ve Genel Anestezi Altında Diş Tedavisi Fiyatları
Kocaeli Genel Anestezi ile Diş Çekimi | Kocaeli Sedasyon ile Diş Çekimi